پرس تیوی تکصدایی رسانههای جریان اصلی آمریکا را درهمشکسته است/ انعقاد قرارداد راهبردی آمریکا با چین
گروه جهان خبرگزاری آنا - محمد تهرانی؛ عطا بهرامی کارشناس اقتصاد بینالملل با اشاره به اینکه دولت جو بایدن توجه جدی به استفاده از دیپلماسی عمومی برای تحقق برنامههای خود دارد گفت: در این مسیر آنها تلاش میکنند تا افکار عمومی جهان و حتی ایران را تحتالشعاع تبلیغات خود قرار دهند تا مسائل فرعی را جایگ زین مسائل اصلی کنند و مواردی را که هرگز مهم نیست با فشار رسانهای مهم جلوه دهند و اذهان عمومی را از موارد بااهمیت دور کنند.
وی تأکید کرد: دیپلماسی عمومی توسط ایالاتمتحده و انگلیس در دو محور با جدیت ادامه دارد: اول، کمارزش نشان دادن یا مضر معرفی کردن قرارداد با چین است و دوم، ادعای بازگشت به برجام و احیای آن.
بهرامی ادامه داد: رسانههای غربی درباره قرارداد 25 ساله با چین دست به تحریف واقعیت میزنند و ادعاهای پوچ مانند فروش ایران را مطرح میکنند درحالیکه کشورهای بسیاری ازجمله خود آمریکا با چین قرارداد راهبردی امضا کردهاند. از طرف دیگر خود را دلسوز ایران نشان میدهند، انگارنهانگار که سالهاست همین آمریکا، ملت ایران را تحریم کرده است.
این کارشناس بینالملل تصریح کرد: اینکه قرارداد ایران با چین برای آمریکا مهم شده و آنها در دیپلماسی عمومی خود آن را بهشدت میکوبند به این نکته بازمیگردد که باوجوداین مسیر اقتصادی، ایران میتواند از فشار تحریم بانکی غرب رهایی یابد. چنانکه میدانیم، تحریم اقتصادی زمانی وجود دارد که یک کشور نتواند با دیگران تجارت داشته باشد مانند کره شمالی که فقط با چین آنهم اندکی تبادلات دارد اما ایران با تجارت چند ده میلیارد دلاری قطعاً از تحریم اقتصادی عبور کرده و با کشورهای زیادی تبادل تجاری دارد و حتی میتواند نفت هم صادر کند؛ اما همچنان این تحریم بانکی غرب است که ایران را میآزارد.
بیمفهوم شدن مذاکره با غرب و عمل به برجام/ تقلا برای خرید زمان
وی اظهار کرد: ایران چنانچه با کشورهایی تجارت را گسترش دهد که روابط بانکی غیر از سوئیفت هم دارند، دیگر نیازی به روابط بانکی و دلاری آمریکا ندارد؛ پس مسئله مذاکره با غرب و عمل به برجام دیگر معنایی ندارد. بنابراین قرارداد با چین در عمل به معنای خلع سلاح آمریکاست. به همین خاطر دولت بایدن دیپلماسی عمومی خود را بر هدف گرفتن این قرارداد متمرکز کرده و پرس تیوی در چنین مسئله راهبردیای میتواند نقطهضعف حریف را فریاد بزند و اذهان را آگاه سازد.
بیشتر بخوانید:
پاسخ به چند ابهام مهم درباره انتشار سند راهبردی ایران و چین
قرارداد راهبردی تهران-پکن، کاتالیزور اشتیاق هند و افغانستان برای گسترش روابط با ایران
تبیین 6 ویژگی سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
بهرامی افزود: بخش دوم دیپلماسی عمومی دولت آمریکا به برجام مربوط است و آنها از طریق رسانههای بینالمللی خود مواردی را مطرح میکنند که بیشتر به شوخی شبیه است؛ مانند وعده تحقیرآمیز آزاد کردن یک میلیارد دلار از پول ایران یا اجازه برای فروش مقداری از نفت به ایران و نظایر آن که خوشبختانه پرس تیوی در این زمینه وارد میدان شده و توانسته تبلیغات غلط غرب را بهخوبی خنثی کند و با انتشار خبر صحیح موضع ایران را که لغو کامل تحریمهاست، بیان کند.
آمریکاییها معتقدند دشمن بدون جنگ هم باید تسلیم شود و این در حالی است که دیگر توان جنگ نظامی را ندارند و فشار اقتصادی به ایران نیز درنهایت به نتیجهای که میخواستند نرسید
وی تصریح کرد: پرس تیوی اکنون در نقطه مقابل رسانههای غربی، به افشاگری درباره مذاکرات وین میپردازد و باوجوداین رسانه، دیگر آمریکا و اروپا نمیتوانند تبلیغات اشتباه خود را به افکار عمومی غالب کنند و مدعی شوند که توپ در زمین ایران است. پرس تیوی موضع بهحق ایران مبنی بر لغو همه تحریمها طبق برجام را خواستار است و مذاکره مستقیم را رد میکند. درنتیجه دروغهای رسانههای غربی که در مسیر دیپلماسی عمومی آمریکا حرکت میکنند، خنثی میشود. برای نمونه، پرس تیوی اثبات میکند وقتی آنها به برجام کامل عمل نمیکنند پس در مذاکرات جدی نیستند و فقط به فکر خرید زمان هستند.
پرس تیوی و دستخالی آمریکا
کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: تا قبل از قرارداد ایران و چین وزنه غرب سنگینتر بود؛ اما اکنون برگ برنده خود را از دست دادهاند. یکی از اقدامات خوب پرس تیوی این است که تعدد و تکثر برگ برنده را از غرب میگیرد. آمریکاییها معتقدند دشمن بدون جنگ هم باید تسلیم شود و این در حالی است که دیگر توان جنگ نظامی را ندارند و فشار اقتصادی به ایران نیز درنهایت به نتیجهای که میخواستند نرسید و اکنون تنها مسیر دیپلماسی و فریب افکار عمومی برای آنها باقیمانده است.
عطا بهرامی در خصوص هدف آمریکا از دیپلماسی عمومی تأکید کرد: واشنگتن میخواهد اراده ایران را بشکند و هرگز حاضر به لغو کامل تحریمها نیست. آمریکاییها در جریان مذاکره چون تصور میکنند کارتهای متعدد دارند و دشمنشان منتظر حرکت آنها باقی میماند، خود را پیروز میدان میدانند درحالیکه پرس تیوی میتواند این دستخالی آمریکا را نشان دهد. البته آنطرف رسانههای متعدد هست؛ اما در طرف ایران فقط پرس تیوی وجود دارد. پس این شبکه باید بهاندازه همه آنها بجنگد. بنابراین پرس تیوی بهراستی کار جهادی میکند و دولت باید نگاه سیاسی به شبکههای برونمرزی را کنار بگذارد و بهصورت ملی به پرس تیوی توجه کند.
وی درباره اینکه چگونه قرارداد با چین میتواند تحریم بانکی ایران را خنثی کند، توضیح داد: چین هم مانند روسیه برای استقلال از وابستگی به سوئیفت که در استیلای آمریکاست، مجموعهای از روابط بانکی با کشورهای دیگر را پایهریزی کرده که به سوئیفت چین CIPS و سوئیفت روسیه SPFS مشهور است. بانکهای دهها کشور که روابط تجاری با چین دارند، در سازمان کیپس CIPS عضو هستند. زمانی که کشوری تحت تحریم بانکی آمریکا باشد، راههای دیگری غیر از استفاده از سامانههای غربی مانند سوئیفت در اختیار دارد. درنتیجه ایران با قرارداد 25 ساله با چین، آمریکا را خلع سلاح کرده است.
این کارشناس اقتصاد سیاسی اظهار کرد: در چنین شرایطی آمریکا بر مذاکرات بینتیجه برای احیای برجام تأکید دارد و روابط ایران با دیگران ازجمله روسیه و چین را میکوبد. در مقابل، پرس تیوی با بیان حقایق این فرصت را برای ایران فراهم کرده است که دیپلماسی عمومی غرب را خنثی سازد.
تهاجم بهجای دفاع رسانهای
این کارشناس بینالملل گفت: پرس تیوی در خصوص مسائل هستهای خوب عمل میکند. این شبکه در هفتههای اخیر از جایگاه دفاع خارجشده و خودش ابتکار عمل را در مواجهه رسانهای علیه غرب به دست گرفته و رسانههای جناح مقابل را وادار به واکنش تدافعی میکند. در همین راستا، پرس تیوی باید بهروشنی تبیین کند که آمریکا اگر جدی بود میتوانست سریع به برجام برگردد؛ اما هدف آمریکا اعمال فشار دائمی به ایران است. پس هرگز بهصورت کامل به مفاد برجام عمل نخواهد کرد. واشنگتن زمانی که برجام را امضا کرده بود و باز هم به بانکهای غربی گفته بود که با ایران کار نکنند. اصولاً 50 بانک اصلی در نظام غربی مطرح هستند که در اختیار ابرثروتمندان قرار دارند و سایر بانکها توسط آنها مدیریت میشوند. هیچکدام از این بانکهای مهم حتی قبل از خروج ترامپ حاضر نشدند با ایران روابط داشته باشند.
بهرامی در پایان خاطرنشان کرد: پرس تیوی فقدان وجود روایت حقیقی از رویدادهای جهان در سطح رسانهای را پرکرده و با وجود فشاری که از سوی استکبار بر آن اعمال میشود، به این موفقیت دستیافته که تکصدایی رسانههای جریان اصلی وابسته به ابرشرکتهای بزرگ آمریکایی را بشکند. این رسانه مواردی را میگوید که رسانههای جریان اصلی هرگز حاضر نیستند درباره آن اطلاعرسانی کند. برای مثال در زمان جنگ غزه، مردم انگلیس میگفتند تا قبل از دیدن پرس تیوی، ما اصلاً نمیدانستیم جنگی وجود دارد. بدیهی است که جهان به رسانه مستقل نیاز دارد و پرس تیوی اکنون در این جایگاه تشخص یافته است.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/